Gruby i Siwy poprawiają jakość naszego życia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zielony81
    Drive
    • 2008
    • 63

Zamieszczone przez Jac_ek
    no ja tego nie rozumiem....
    bo za mało pijesz i bierzesz ,
    jak byś nakoksował się jak ten gość to z racji wieku pewnie byś celował do tego basenu z 10 piętra
    a co starszy może więcej
    Uniden Pro 520XL + President Missouri
  • krzynol
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 10961
    • Superb II combi (3T5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Siwy siedział w fotelu, nie mógł się nadziwić. Nigdy wcześniej nie widział u Grubego tak świetnie zaopatrzonego barku.
    - Postanowiłeś awansować do klasy średniej? - z lekką zazdrością Siwy spoglądał na dwudziestoletnią whisky.
    - Postanowiłem Siwy korzystać z praw konsumenta - Gruby nalał do kieliszków brandy V.S.O.P.
    - Każdy konsument ma prawo do brandy za pięćset złotych, nawet jak nie ma pięciuset złotych? - Siwy podziwiał bursztynową barwę trunku.
    - No, wsad trzeba mieć. Ale potem samo się kręci. Co o tym powiesz? - Gruby puknął w kieliszek.
    - Boskie. Aromatyczne i delikatne, z nutą korzennej śliwki - Siwy mlasnął językiem.
    - Dobra. Zapiszemy „pozostawia stęchły posmak w ustach” - szybko napisał na skrawku papieru Gruby.
    - Jaki stęchły. Smakuje jakbym siedział we francuskiej destylatorni otoczonej polami lawendy - zaprotestował Siwy.
    - Jasne, ale Gruby jako konsument wyczuwa posmak zgniłego siana z nutą gołębiego guana. Rozumiesz? - powiedział Gruby, zakręcił butelkę i wstawił do pudełka z napisem zwroty.
    - Nie rozumiem - Siwy z lekkim żalem odprowadził wzrokiem butelkę zacnego trunku.
    - Trzeba się orientować w rynku, na którym jest wszystko. A skoro jest wszystko, to dystrybutorzy stają na głowie, żeby to wszystko sprzedać. Taki zwrot słyszałeś? „Satysfakcja gwarantowana, albo zwrot pieniędzy”.
    - Jasne, ale to ściema przecież - machnął ręką Siwy.
    - I to wykorzystują producenci. Prawie wszyscy myślą jak ty. Ludziom nie chce się chandryczyć. Na pocztę trzeba ze zwrotem pójść, za przesyłkę zapłacić. - Gruby wyjął z barku wódkę z najwyższej półki. Tak wysokiej, że Siwy nawet tam nie zaglądał.
    - Nie powiesz mi, że kupujesz gorzałę i zwracasz puste flaszki?
    - Puste nie. Połówki zwracam. Bo można wypić maksimum połowę - Gruby pokazał pudło ze zwrotami. Faktycznie, wszystkie flaszki miały co najmniej połowę zawartości.
    - Zwracasz i już?
    - No, nie. Muszę jeszcze uzasadnić dlaczego produkt mi nie odpowiada. Ale to proste. Zdania wytrychy. Mam w laptopie już pięćset takich sformułowań. Dobra wódka nie? - Gruby nalał drugą kolejkę.
    - Rewelka - mlasnął Siwy.
    - Rewelka, ale w opisie wódka ma posmak karbidu i po wyjęciu z zamrażalnika nie można odkręcić butelki. Piszę trzy zdania, dlaczego wódka mi nie smakuje, odsyłam butelkę i po miesiącu dostaję pieniądze, a czasem i dodatkową flaszkę z przeprosinami. Luśka już od trzech miesięcy za darmochę wpiernicza jogurty z suszoną śliwką. A to rozwolnienia dostała, a to zatwardzenia, albo flora bakteryjna za duża lub za mała. Kupię zgrzewkę, dwa zje, resztę odsyłam. Mam prawo, to korzystam - Gruby tym razem sięgnął po markowe wino i ściszył muzykę z topowego zestawu kina domowego.

- Kino oczywiście też tylko testujesz? - Siwy z podziwem pokręcił głową.
    - Jasne, że tak. Nie sądzisz, że basy są trochę nienaturalne? - wyciągnięty korek z piętnastoletniego Porto uwolnił zniewalający aromat.
    - Kicha straszna. I dioda poziomu głośności oślepia - dodał Siwy.
    - To jest dobre „oślepia dioda” - zapisał Gruby - Masz talent Siwy. A o tym depilatorze co byś powiedział? - Gruby wyjął z regału depilator, który oprócz robienia cappuccino w trakcie golenia nóg miał wszystkie funkcje.
    - Zbyt skomplikowana instrukcja, nie nadaje się do mycia w zmywarce, nie goli włosów na dłoniach i na dodatek częstotliwość pracy silniczka destrukcyjnie wpływa na śpiew naszego kanarka- wyrecytował Siwy.
    - Siwy, jesteś wielki - z szerokim uśmiechem na ustach Gruby zapisywał celne spostrzeżenia przyjaciela.
    Testowanie różnych produktów trwało do późnej nocy. Siwy, z pieśnią na ustach wychodził od Grubego z wielką torbą. W torbie było sześć flaszek najlepszych trunków, odkurzacz samochodowy, szampon do włosów tłustych, elektryczna szczoteczka do zębów, toster, monitor LCD, komplet garnków ze stali nierdzewnej i aparat do mierzenia ciśnienia.

Ostatnio dowiedziałem się, że czołowy magazyn konsumencki podpisał z Grubym i Siwym gwiazdorski kontrakt na pisanie recenzji nadsyłanych produktów. Dopiero teraz reszta Polaków mogła w końcu zobaczyć jak niewygodne są Mercedesy i BMW, że garnitury Bossa cisną pod pachami, a u Armaniego podszewka się elektryzuje, i że używanie kostkarki do lodów w lodówce za trzydzieści dwa tysiące zagraża życiu.
    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
    poprzednie modele:
    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

Pracuję...